Dr. Nihat TANFER
AĞIZ, DİŞ VE ÇENE CERRAHİSİ UZMANIDr. Nihat TANFER
AĞIZ, DİŞ VE ÇENE CERRAHİSİ UZMANIDt. Zehra Yılmaz
DİŞ HEKİMİDt. Zehra Yılmaz
DİŞ HEKİMİDt. Cemile Y. ERDEMİR
DİŞ HEKİMİDt. Cemile Y. ERDEMİR
DİŞ HEKİMİ
Hemen Bilgi al
HİZMETLERİMİZ
SİNÜS KALDIRMA
GÖMÜLÜ YİRMİ YAŞ DİŞİNİN ÇEKİMİ
APSE VE KİST OPERASYONLARI
DİŞ ÇEKİMİ
KEMİK GREFT UYGULAMASI
DOLGULAR
DİŞ ETİ HASTALIKLARI
DİŞ ETİ ESTETİĞİ
ÇOCUK DİŞ HEKİMLİĞİ
KANAL TEDAVİSİ
BÖLÜMLÜ PROTEZ
HAREKETLİ (TAM) PROTEZ
PROTEZ BAKIMI
SABİT KRON VE KÖPRÜ
ORTODONTİ
DENTAL VOLUMETRİK TOMOGRAFİ
PANORAMİK RÖNTGEN
Diş Eti Estetiği (Pembe Estetik)
Uyumlu ve temiz bir gülümseme oluşturmanın ilk adımı diş ve dişeti uyumunu sağlamaktır.. Diş estetiğini tamamlayan unsurlar arasında diş etlerinin sağlıklı olması, rengi ve diş etinin dişle olan seviyesi akla gelir. Dişetine sağlıklı diyebilmek için açık pembe renkli olması, dişe ve kemiğe sıkı bir şekilde yapışması, portakal kabuğuna benzeyen parlak ve pütürlü bir görünümde olması gerekir. Güzel dişlerinizin olması için yapılan protezlerin mükemmel olması estetik bir gülüş için yeterli olmaz. Güldüğümüzde gözüken dişeti miktarı, dişlerimizin görünümünü de etkiler. Asimetrik dişeti kenarları, dişlerimizin düzensiz ve gülüş hattımızın eğri olduğu izlenimini verir. Eğer dişetlerimiz çekilmişse, dişlerimiz olduğundan daha uzun görünür. Bu olumsuz durumu gidermek, dişeti estetiği uygulamaları sayesinde mümkün olmaktadır.
- Gingivektomi: Dişeti estetiği yöntemi olarak kullanılan gingivektomi ile dişeti büyümesinde ve derin ceplerin oluştuğu bölgelerde fazlalık olan diş eti çıkarılır. Diş eti konturları düzeltilir ve dişetine estetik görünüm kazandırılır. Dişetlerinin gülümserken çok göründüğü durumlarda gingivektomi ile dişetleri daha az görünür ya da hiç görünmez hale getirilebilir.
- Dişetinde “cep” denilen, gıda artıklarının kaçması sonucu bakteri oluşmasıyla meydana gelen, zararlı yapıların yok edilmesinde gingivektomi yapılır.
Gingivoplasti nedir ?
Bazen gingiivektomiden sonra gingivoplasti yapılabilir. Gingivoplasti şekillendirme işlemidir. Gingivektomi ile dişlerin boyu uzatılır, fazla görünen kısımları alınır, gingivoplasti ile yeniden şekillendirilir ki simetri sağlansın.
Dişetlerinin Fazla Görünmesi(Gummy Smile)
Gülümseme sırasında diş etlerinin fazla göründüğü durum gummy smile olarak tanımlanır. Bu durum bir çok insanı fazlasıyla rahatsız eder ancak bir çok insanda bunun tedavisi olmadığını düşünür. Gummy smile tedavisi için değişik tedavi yöntemleri vardır. Tedavi şekline hekim hastasını muayene ettikten sonra karar verir. Kişide gülümseme dizaynı yapıldığında diş etlerinde olan fazlalıklar varsa bunlar belirlenir. Bu fazlalıklar küçük bir cerrahi işlemle rahat ve acısız şekilde uygun seviyeye getirilir. Böylece hem diş boyları uzatılmış olur hem de dişetleri seviyeleri düzeltilmiş olur. Diğer bir yöntem ise lip lowering, lip repositioning ameliyatıdır. Bu ameliyatta dişetlerini oluşturan mukoza kısmı, dişlerin tarafında 3-4 mm. lik mukoza sağlam bırakılarak boylu boyunca eksize edilir (çıkarılır); dudak iç kısmındaki mukoza ilerletilerek 3-4 mm. kalmış olan dişetine sütüre edilir (dikilir). Yapılan cerrahi uygulamalara rağmen kişilerde gülümseme sırasında diş etlerinin görünme sorunu devam ediyorsa, burun deliği altında bulunan iki noktaya birden botoks uygulandığında, kişide ifade değişimi olmadan, üst dudağın biraz aşağıya doğru düşmesiyle birlikte diş etlerinin bu şekilde görünmesi engellenebilmektedir. Hangi tedavinin yapılacağına muayene sonrası hekim karar verir.
Dişetleri sağlıklı ve istenen estetik görüntüye ulaştıktan sonra dişler üzerine yapılan lamina porselenler, zirkonyum destekli kronlar ya da e-max kronlar yapıldığında hedeflenen estetik görüntüye ulaşılmış olunur.
Dişeti grefti : Diş eti çekilmesinin fazla olduğu bölgelere doku ekleyerek uzunmuş gibi görünen dişlerin daha estetik görünmesi sağlanabilir. Bu durum, genellikle ön dişler bölgesinde oldukça rahatsız edicidir. Ne kadar olağanüstü güzellikte porselen dişler yapılmış olursa olsun, hazırlanan porselenlerin yerleştirileceği alan, çepeçevre diş eti dokusudur. Eğer olması gerektiği kadar ve sağlıklı bir dişeti dokusu yoksa, hazırlanan porselenler güzelliğini sergileyemeyecektir. Öncelikle bu olumsuz durumun giderilmesi gerekir. Bazı protetik ve cerrahi yöntemlerle kayıp dokular tekrar kazanılabilir.