Dr. Nihat TANFER
AĞIZ, DİŞ VE ÇENE CERRAHİSİ UZMANIDr. Nihat TANFER
AĞIZ, DİŞ VE ÇENE CERRAHİSİ UZMANIDt. Zehra Yılmaz
DİŞ HEKİMİDt. Zehra Yılmaz
DİŞ HEKİMİDt. Cemile Y. ERDEMİR
DİŞ HEKİMİDt. Cemile Y. ERDEMİR
DİŞ HEKİMİ
Hemen Bilgi al
DİŞ SAĞLIĞI
DİŞ AĞRISI
DİŞ ESTETİĞİ
DİŞ ESTETİĞİ (CEREC)
DİŞ ETİ HASTALIKLARI
DİŞ KIRILMASI
DİŞ TAŞLARI
DİŞLERDE HASSASİYET
EKSİK DİŞLER
AFT – AĞIZ YARASI
AĞIZ BAKIMI
AĞIZ KANSERİ
AĞIZ KOKUSU TEDAVİSİ
DİŞ HEKİMİ KORKUSU
DİŞ SIKMA
ALL ON FOUR İMPLANT TEKNİĞİ
BOX TEKNİK
İMPLANT TEDAVİSİ
PRF NEDİR ?
DİŞ İPİ KULLANIMI
HAMİLELİKTE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI
Diş İpi Kullanımı
Ağız ve diş bakımının en iyi yolu dişlerimizi günde iki kez fırçalamak ve diş ipi kullanmaktır. Çürükler ve diş eti hastalıkları diş aralarında kalan yemek artıklarının temizlenmemesi sonucunda başlar. Diş fırçası bu bölgelerdeki bakterileri temizlemek için tek başına yeterli değildir. Bu nedenle diş aralarının iyi temizlenebilmesi için günde en az bir kez diş ipi ile temizlenmesi gerekir. Diş ipi kullanımı diş ve diş etindeki plakların temizlenmesini sağlar. Diş plağı, dişlere ve diş etine zarar verebilecek asitler ve toksinler üretir. Gargara kullanmak diş plağının önlenmesine yardımcı olabilir.
Diş ipini doğru kullanmak için aşağıdaki adımları uygulamak gerekir:
- Diş ipini parmağınızın etrafına sarın
- Diş ipini dişlerinizin aralıklarına yönlendirmek için başparmağınızı ve orta parmağınızı kullanın.
- Diş ipini tüm dişlerin yanlarından “C” şeklinde geçirin. Ve dişleriniz ile diş etleriniz arasına nazikçe yerleştirin.
- Diş ipini kullanırken bir ayna sayesinde diş etinizi kontrol edin. Diş etiniz pembe ve sıkı olmalıdır. Kanama varsa diş hekiminize danışmalısınız.
- Dişleriniz kanıyorsa diş ipi kullanmaktan vazgeçmeyin. Diş ipi kullanmak diş etinin daha sağlıklı olmasını sağlar ve kanamaların durmasına yardımcı olur.
Dişeti hastalıklarına karşı kendimizi nasıl koruyabiliriz?
Dişeti hastalıklarının önlenmesinde büyük bir rol oynayabilirsiniz. Dişlerinizi ömür boyu koruyabilmek için günde iki kez diş fırçalamak, diş ipi ve kimyasal ajanlar(gargara vb.) kullanarak dişleri bakteri plağından uzak tutmak gerekir.
Tüm bunlara ek olarak yılda en az iki kez diş hekimimize giderek kontrollerimizi yaptırmak çok önemlidir. Doğal olmayan ve katkı maddesi içeren gıdalar tüketmemek ve günlük ağız bakımı yapmak diş taşlarını en aza indirebilir ancak önleyemez.
Diş hekimi tarafından yapılacak diş taşı temizliği, diş fırçalarken ya da diş ipi kullanırken ulaşamadığınız bölgedeki diş taşlarının temizlenmesini sağlar.